Kuinka kasvatat upean chilisadon: siemenestä sadonkorjuuseen

Puolen päivän koulutuksessa opit kasvattamaan chileistäsi kauniita ja maukkaita sekä vältät yleisimmät virheet

Jokaisella meistä on varmasti muistikuva siitä yhdestä aivan liian tulisesta kokemuksesta. Minun ensimmäinen taisi tapahtua joskus lukioaikoina, kun ystäväni haastoi maistamaan pikkuriikkisen palan “suhteellisen” tulista chiliä. Lajiketta en enää muista, mutta muistan sen infernaalisen poltteen kuin eilisen päivän. Ne liekit sammutin lopulta suullisella jääpaloja.

Toisella kertaa olin Thaimaassa paikallisessa ravintolassa, jossa tyhmänrohkeana erehdyin ottamaan, varoituksista huolimatta, “tulisen” Tom Yumin.

Ravintolan henkilökunta hirnui seuratessaan minun noin tunnin kestävää lounastamista.

Chili on yksi vanhimmista hyötykasveista. Etelä-Amerikasta lähtöisin olevaa pippuria rakastivat niin viikingit kuin itse Kristoffer Kolumbus. Tänä päivänä hedelmää kasvatetaan maailman jokaisessa kolkassa. Toivottavasti pian myös sinun parvekkeella ja ikkunalaudalla.

Valitettavasti chilien kasvattaminen ei ole helppoa. Et voi vain tuikkaista siementä multaan ja kastella kasveja silloin kuin huvittaa. Satoa tällä tavalla ei saa.

Pahimmassa tapauksessa virheesi lannistavat sinut täysin ja lopetat orastavan harrastuksesi ensimmäiseen tappioon.

“Ensimmäinen kasvatuskertani epäonnistui täysin. Itseluottamukseni palasi vasta Chilimiehen koulutuksen ansiosta.”

- Matti 47 v.

Minun tarkoitukseni on estää sinua tekemästä niitä virheitä, joita niin monet tekevät:

  • Lehdet vääntyvät mitä ihmeellisimpiin muotoihin ja väreihin, mutta et tiedä, miten reagoida.
  • Kasvit täyttyvät mitä ihmeellisimmistä ötököistä ja niiden möhnästä, mutta et tiedä, mitä tehdä.
  • Kukat ja hedelmät eivät selkeästi voi hyvin, mutta et tiedä, miten asia korjataan.

Olen itse sekoillut järkyttävästi. Olen koomannut kaikilla kuviteltavissa olevilla tavoilla. Olen tappanut pari kertaa taimet ja kerran jo kukkivat kasvit. Havupunkit, verkkoluteet, kirvat ja toukat ovat tehneet tuhojaan aivan riittävän monta kertaa. Aurinko on polttanut ja pakkanen purrut. Kuivuus on kukistanut ja märkyys mädättänyt.

Chilien kun pitäisi näyttää tältä.

Chilin kasvatuksessa täystuho on aina nurkan takana.

Mutta jos olet motivoitunut oppimaan, niin kaikki yllä mainitsemani on täysin vältettävissä ja todella upea sato on mahdollista saavuttaa jo ensimmäisellä kertaa.

Eikö olisikin mahtavaa nauttia koko vuoden ympäri maukkaista ja tulisista ruoista, jotka on maustettu oman maan maulla? Chili Con Carne, Texas Style, Tom Yum, Salsa, ja henkilökohtainen suosikkini Green Curry Chicken, mm-mm-mmmm!

Chili ei ole vain uskomattoman maukasta, mutta myös erittäin terveellistä. Tulihedelmä sisältää runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja kapsiinin uskotaan edistävän terveyttä monilla eri tavoin.

Todellista superfoodia, joka kuulemani mukaan laittaa myös rakkauselämään potkua!

Jos et halua toistaa virheitäni tai olet jo lyönyt päätäsi seinään riittävästi, tämä on sinulle

Rakensin puolen päivän mittaisen koulutuksen, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi ja antaa sinulle riittävät valmiudet kasvattaa täydellinen chilisato, jota naapurisikin hämmästelee.

Ei enää vajavaisia räpellyksiä ja kuolleita kukkia vaan kauniita hyvinvoivia ja terhakoita pippureita, joita tohtii esitellä ylpeänä. Koulutuksessa:

  • Kerron kuinka säästät rahaa ja mistä hankit edullisimmat ja parhaimmat välineet chilien kasvatukseen. Maailmalla pyydetään järkyttäviä riistohintoja tavaroista, joita saa paikallisista rautakaupoista pilkkahintaan. Säästät koulutukseni hinnan heti ensimmäisellä kauppareissullasi.
  • Opetan kuinka säästät aikaa ja työtä jokaisessa työvaiheessa. Internetiä selaillessa voi saada sellaisen kuvan, että poltepippureiden kasvattaminen on valtavan työlästä ja hankalaa. Onneksi vinkeilläni voit muuttaa tämän ja tehdä kasvattamisesta nautinnon.
  • Oppieni avulla kasvatat hedelmät, joita naapurisi kadehtii ja ystäväsi ihailevat. Tex Mex-perjantaistasi tulee koko kulmakunnan käydyin tapahtuma.
  • Näytän kädestä pitäen, alusta alkaen, miten homma hoituu, jotta epävarmuudet kaikkoavat.
  • Koulutuksen lopuksi saat diplomin, jonka omistaa vain pieni eksklusiivinen joukko maailman parhaita chilinkasvattajia. Voin sanoa, että se tulee näyttämään äärimmäisen hyvältä työhuoneesi seinällä!
  • Sekä naiset että miehet tykkäävät tulisuudesta. Onhan se tiedetty vuosituhansia, että pippuri on lemmenruokaa. Kerron mitkä lajikkeet soveltuvat mihinkin tapahtumaan ja mitä siemeniä kannattaa hankkia.

Makumatkalle mitä ihmeellisimpiin keittiöihin

Riippuen lajikkeesta, voit saada upean sadon jo muutaman kuukauden päästä! Tämän jälkeen vain taivas on rajana, millaisia luomuksia kykenet loihtimaan.

Pidän koulutuksen ilmapiirin leppoisena ja hauskana.

Vaikka itse chilien kasvatus on totista totta eikä virheisiin ole varaa, niin onneksi voimme koulutuksessa ottaa hieman iisimmin.

Koulutukset ovat olleet huippusuosittuja, niissä nauru raikaa!

Nauroin katketakseni.

Kysymyksiä koulutuksesta ja niiden vastaukset

Kenelle koulutus on suunnattu?
Aloitteleville chilifanaatikoille, joita ei kiinnosta tehdä typeriä virheitä.

Kenen ei kannata osallistua?
Jos et pidä tulisesta ruoasta, duh...

Missä ja milloin koulutus pidetään?
Kyseessä on puolen päivän mittainen kädet-multaan-koulutus Chilimiehen puutarhapalstalla. Osoitteen löydät info-osiosta. Pidän saman koulutuksen kahtena eri päivänä, joten voit valita itsellesi sopivimman ajankohdan.

Mitä asioita koulutuksessa käsitellään?
Miten valitset mullan, miten suojaudut tuholaisilta, miten lannoitat yms. Käyn läpi kaikki ne asiat, mitä tarvitset loistavan sadon kasvattamiseksi.

Minkä hintainen koulutus on?
59 euroa, siis törkeän edukasta.

Annatko tyytyväisyystakuun?
Tottakai, jos et ole koulutukseen tyytyväinen, saat rahat takaisin!

Miten koulutus eroaa netin tuhansista ohjeista?
Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä, vastaan henkilökohtaisesti kysymyksiisi, en yritä myydä muita tuotteita samalla ja uskallan väittää, että entiset oppilaani ovat olleet erittäin tyytyväisiä.

Mitä muut ovat olleet mieltä?

Heti ensimmäinen satoni koulutuksen jälkeen oli taivaallinen ja järjettömän runsas. Tuplasin hedelmien määrän aikaisempiin yrityksiini verrattuna.

Käytännönläheinen ja yksinkertainen. Ohjeita oli helppo seurata ja laittaa käytäntöön. Suosittelen.

En ole ihan varma, mutta kouluttajalla saattaa olla pieni fetissi näihin marjoihin.

Roskaa! Mäkin osaisin paremmin. zero points.

Mitä seuraavaksi?

Klikkaa alla olevaa nappulaa ja ilmoittaudu koulutukseen. Lähetän sähköpostilla tarkemmat tiedot.

Itse koulutus on jaettu kolmeen selkeään osaan, joiden välissä on noin viidentoista minuutin tauko. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu heti!

PS

Viime hetken tietojen mukaan olemme saaneet koulutuksiin yllätysvieraan.

Tämä eräs helsinkiläinen ravintoloitsija tulee näyttämään miten tehdään simppeli ja ravitseva Chili-salaatti. Huhut kertovat, että kyseistä salaattia tarjotaan herran omassa ravintolassakin!


TÄMÄ ON ESIMERKKISIVU. CHILIKURSSILLE EI VOI ILMOITTAUTUA.

Mr. Chili

Chili-miäs on kasvattanut chilejä jo kohta 20 vuotta, eikä tahti näytä hiipuneen yhtään. Hän taikoi tulisia reseptejä jo nuorena poikana asuessaan Intiassa. Myös Suomessa tulinen ruoka on otettu innolla vastaan.

Chilit ovat hänelle intohimo ja hänen tavoitteensa on pystyä joku päivä kutsumaan itseään maestroksi. Mr Chili hauskuuttaa ja opettaa.